Drůbeží játra s brokolicí

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 cibule
1 brokolice
1 kelímek sladké smetany
sůl
mletý pepř
1 lžička škrobové moučky
trochu oleje
2 lžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Drůbeží játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na malém množství oleje, rychle přidáme nakrájená játra a jakmile změní barvu, zalijeme vše asi 100 ml vody nebo vývaru. Mírně opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme.
Brokolici rozdělíme na růžičky a orestujeme také na malém množství oleje (nebo ji uvaříme v páře tak, aby zůstala pevná). Když jsou játra měkká, zalijeme je smetanou, do které jsme zamíchali lžičku škrobové moučky a trochu soli. Přidáme tepelně upravenou brokolici, promícháme a společně necháme chvíli prohřát. Na talíři posypeme mandlovými lupínky. Podáváme s rýží.

Poznámka:
Recept nebyl ještě vyzkoušen, pouze jsem jej ochutnala v době mé letošní jarní dovolené.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,574x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Drůbeží játra s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist