Rybí filé na majoránce

Suroviny

4 porce rybího filé
1 cibule
8 stroužků česneku
olej
máslo
sůl
1 lžíce majoránky
1 konzerva sekaných rajčat
(nebo 4 větší rajčata čerstvá)

recept nemá fotografii

Postup

Tento recept můžete připravit prakticky z jakéhokoliv rybího filé, doporučuji ale kvalitnější filé, může být i ve formě zmražených kostek. Zmražené filé před přípravou nerozmrazujeme!
Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, můžeme přidat pro chuť i kousek másla a nakrájenou cibuli a česnek na tuku orestujeme. Předáme do zapékací misky. Porce rybího maso dobře osolíme a naskládáme do misky. Posypeme hustě majoránkou (pokud náhodou máme čerstvou,stačí jí méně). Na povrch navršíme nasekaná rajčata - buď přímo z konzervy nebo rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Misku přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby. Nemusí se ničím podlévat, naopak z rajčat a cibulovo-česnekového základu se vytvoří dobrá šťáva.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory posypané pažitkou.
Poznámka: Toto lehké jídlo si přímo říká o nějaký ten zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí filé na majoránce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist