Rybí filé na majoránce
Suroviny
4 porce rybího filé
1 cibule
8 stroužků česneku
olej
máslo
sůl
1 lžíce majoránky
1 konzerva sekaných rajčat
(nebo 4 větší rajčata čerstvá)
Postup
Tento recept můžete připravit prakticky z jakéhokoliv rybího filé, doporučuji ale kvalitnější filé, může být i ve formě zmražených kostek. Zmražené filé před přípravou nerozmrazujeme!
Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, můžeme přidat pro chuť i kousek másla a nakrájenou cibuli a česnek na tuku orestujeme. Předáme do zapékací misky. Porce rybího maso dobře osolíme a naskládáme do misky. Posypeme hustě majoránkou (pokud náhodou máme čerstvou,stačí jí méně). Na povrch navršíme nasekaná rajčata - buď přímo z konzervy nebo rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Misku přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby. Nemusí se ničím podlévat, naopak z rajčat a cibulovo-česnekového základu se vytvoří dobrá šťáva.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory posypané pažitkou.
Poznámka: Toto lehké jídlo si přímo říká o nějaký ten zeleninový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,788x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí filé na majoránce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!