Rybí filé na majoránce

Suroviny

4 porce rybího filé
1 cibule
8 stroužků česneku
olej
máslo
sůl
1 lžíce majoránky
1 konzerva sekaných rajčat
(nebo 4 větší rajčata čerstvá)

recept nemá fotografii

Postup

Tento recept můžete připravit prakticky z jakéhokoliv rybího filé, doporučuji ale kvalitnější filé, může být i ve formě zmražených kostek. Zmražené filé před přípravou nerozmrazujeme!
Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, můžeme přidat pro chuť i kousek másla a nakrájenou cibuli a česnek na tuku orestujeme. Předáme do zapékací misky. Porce rybího maso dobře osolíme a naskládáme do misky. Posypeme hustě majoránkou (pokud náhodou máme čerstvou,stačí jí méně). Na povrch navršíme nasekaná rajčata - buď přímo z konzervy nebo rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Misku přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby. Nemusí se ničím podlévat, naopak z rajčat a cibulovo-česnekového základu se vytvoří dobrá šťáva.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory posypané pažitkou.
Poznámka: Toto lehké jídlo si přímo říká o nějaký ten zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 708x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí filé na majoránce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist