Maso s pivní omáčkou

Suroviny

1 kg masa (telecí, vepřové, krůtí)
3 cibule
0,5 l světlého piva
libeček
sůl
sladká mletá paprika
olej
máslo
hladká mouka
200 ml sladké smetany
100 g šunky
2-3 vejce uvařená natvrdo
2-3 kyselé okurky

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, nakrájíme na kostky jako na guláš. Můžeme použít vepřovou kýtu, krůtí (prsa nebo krůtí na guláš) nebo telecí přední. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme po všech stranách a osolíme. Potom přilijeme asi polovinu piva, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytilo. Je-li třeba podlijeme. Když je maso měkké, necháme vydusit až na šťávu, zaprášíme hladkou moukou a chvíli mícháme. Potom přilijeme zbylé pivo, libeček (čerstvý nebo sušený) a počkáme, až se znovu začne vařit.
Odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme smetanu, nasekaná natvrdo uvařená vejce, nakrájené okurky a šunku. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo, do něj přidáme lžíci sladké mleté papriky, společně promícháme a máslo s paprikou vlijeme do omáčky. Omáčku lehce promícháme a podáváme.
Vhodnou přílohou je pečivo nebo těstoviny (vybereme např. vřeténka).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,614x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maso s pivní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist