Maso s pivní omáčkou

Suroviny

1 kg masa (telecí, vepřové, krůtí)
3 cibule
0,5 l světlého piva
libeček
sůl
sladká mletá paprika
olej
máslo
hladká mouka
200 ml sladké smetany
100 g šunky
2-3 vejce uvařená natvrdo
2-3 kyselé okurky

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, nakrájíme na kostky jako na guláš. Můžeme použít vepřovou kýtu, krůtí (prsa nebo krůtí na guláš) nebo telecí přední. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme po všech stranách a osolíme. Potom přilijeme asi polovinu piva, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytilo. Je-li třeba podlijeme. Když je maso měkké, necháme vydusit až na šťávu, zaprášíme hladkou moukou a chvíli mícháme. Potom přilijeme zbylé pivo, libeček (čerstvý nebo sušený) a počkáme, až se znovu začne vařit.
Odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme smetanu, nasekaná natvrdo uvařená vejce, nakrájené okurky a šunku. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo, do něj přidáme lžíci sladké mleté papriky, společně promícháme a máslo s paprikou vlijeme do omáčky. Omáčku lehce promícháme a podáváme.
Vhodnou přílohou je pečivo nebo těstoviny (vybereme např. vřeténka).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,835x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maso s pivní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist