Maso s pivní omáčkou
Suroviny
1 kg masa (telecí, vepřové, krůtí)
3 cibule
0,5 l světlého piva
libeček
sůl
sladká mletá paprika
olej
máslo
hladká mouka
200 ml sladké smetany
100 g šunky
2-3 vejce uvařená natvrdo
2-3 kyselé okurky

Postup
Maso opláchneme, nakrájíme na kostky jako na guláš. Můžeme použít vepřovou kýtu, krůtí (prsa nebo krůtí na guláš) nebo telecí přední. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme po všech stranách a osolíme. Potom přilijeme asi polovinu piva, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytilo. Je-li třeba podlijeme. Když je maso měkké, necháme vydusit až na šťávu, zaprášíme hladkou moukou a chvíli mícháme. Potom přilijeme zbylé pivo, libeček (čerstvý nebo sušený) a počkáme, až se znovu začne vařit.
Odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme smetanu, nasekaná natvrdo uvařená vejce, nakrájené okurky a šunku. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo, do něj přidáme lžíci sladké mleté papriky, společně promícháme a máslo s paprikou vlijeme do omáčky. Omáčku lehce promícháme a podáváme.
Vhodnou přílohou je pečivo nebo těstoviny (vybereme např. vřeténka).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,652x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Maso s pivní omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!