Jáhlová polévka

Suroviny

40 g jáhel
20 g oleje (tuku)
5 g sušených hub
60 g kořenové zeleniny
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Jáhly spaříme horkou vodou a poté důkladně propláchneme – je třeba je zbavit nahořklé chuti. Poté je opečeme na oleji, zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
Očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu uvaříme ve vodě do měkka, poté přidáme uvařené jáhly a spařené sušené houby. Osolíme a společně ještě chvíli povaříme. Ozdobíme zelenou natí.
Poznámky: I když v původním receptu se jáhly opékají na oleji, nějak jsem se zamyslela a uvařila je ve vodě. Zcedila a pak přidala do zeleninové polévky. Je třeba počítat s tím, že dost zvětší svůj objem, takže do polévky pro 4 osoby stačí asi 4 lžíce jáhel, i tak je docela hustá. Pokud máte čerstvý libeček, přidejte jej. Do této polévky se velmi hodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,521x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist