Vídeňská bábovka

Suroviny

3 vejce
140 g tuku (másla)
50 ml vlažného mléka
140 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
180 g polohrubé mouky
hrst nasekaných oříšků
lžička citrónové kůry (čerstvé)
hrst rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Tuk necháme změknout a utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Postupně přimícháme žloutky, vlahé mléko, citrónovou kůru, ořechy, propláchnuté rozinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a pomalu pečeme.
Upečenou bábovku vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Je to menší bábovka, takže se hodí pro situace, kdy potřebujeme upéct jen něco sladkého k odpolední kávě či sváteční snídani. Pro větší rodinu je lepší upéct spíše dvě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,686x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vídeňská bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist