Jidáše

Suroviny

500 g polohrubé mouky
100 g másla
70 g cukru
2 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
1 vejce na potření
sůl
med a máslo na potření
papír na pečení

ukázka receptu Jidáše
Posunovut vlevo
ukázka receptu Jidáše
Posunout vpravo

Postup

Z droždí, trošky vlažného mléka a trošky cukru necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme špetku soli, mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme tužší těsto. Necháme ho přikryté čistou utěrkou vykynout na teplém místě. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky a z nich vyváníme dlouhé proužky (20-25 cm silné jako malíček), která stáčíme do spirály. Ty pak klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C) asi 15 minut. Ještě horké upečené jidáše mažeme máslem a medem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,588x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.67 (počet: 3) 7.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist