Provensálská pečeně

Suroviny

1 kg plecka (bez kosti) nebo kýty
750 g brambor
2 červené papriky
1 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř
1 lžička pálivé papriky
½ lžičky provensálského koření
1 snítka estragonu
5 stroužků česneku
8 zelených a 8 černých oliv
250 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Ostrým nožem na něm vykrájíme mřížku, aby se koření dostalo dobře pod povrch masa. V kastrolku rozpustíme máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme maso, které vložíme do pekáče. Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené syrové brambory, na větší kousky pokrájené papriky, oloupané celé stroužky česneku, obojí olivy a na kousky natrhaný estragon (můžeme použít i sušený). Vše pokapeme zbytkem tuku s kořením, přikryjeme a vložíme do trouby. Asi po 15ti minutách začneme podle potřeby podlévat vývarem. Celková doba pečení je asi 90 minut. Podáváme plátky masa obložené bramborem a paprikou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 225x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálská pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist