Provensálská pečeně

Suroviny

1 kg plecka (bez kosti) nebo kýty
750 g brambor
2 červené papriky
1 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř
1 lžička pálivé papriky
½ lžičky provensálského koření
1 snítka estragonu
5 stroužků česneku
8 zelených a 8 černých oliv
250 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Ostrým nožem na něm vykrájíme mřížku, aby se koření dostalo dobře pod povrch masa. V kastrolku rozpustíme máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme maso, které vložíme do pekáče. Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené syrové brambory, na větší kousky pokrájené papriky, oloupané celé stroužky česneku, obojí olivy a na kousky natrhaný estragon (můžeme použít i sušený). Vše pokapeme zbytkem tuku s kořením, přikryjeme a vložíme do trouby. Asi po 15ti minutách začneme podle potřeby podlévat vývarem. Celková doba pečení je asi 90 minut. Podáváme plátky masa obložené bramborem a paprikou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,080x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálská pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist