Kadeřavá játra
Suroviny
300 g drůbežích jater
3 ks mladé mrkve
8 listů kadeřávku
olej
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana
pórek
Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Listy kadeřávků dobře opláchneme, vyřízneme z nich řapíky a nakrájíme je na širší proužky. Potom je spaříme horkou vodou.Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Játra očistíme, opláchneme a případně pokrájíme (měly by zůstat větší kousky). Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nejdříve na něm opečeme hranolky z mrkve. Potom přidáme na pánev játra a necháme je zatáhnout - změní barvu. nakonec přidáme spařené proužky kadeřávku a pórek. Osolíme, opepříme, promícháme a chvíli společně opékáme.
Před podáváním ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany. Přílohu zvolíme dle chuti - rýži, brambory, chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,306x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kadeřavá játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!