Hovězí na divoko

Suroviny

750 g hovězího masa (zadní, falešná svíčková)
60 g anglické slaniny
2 větší cibule
1 mrkev
½ celeru
sůl
mletý pepř
1 lžička kremžské hořčice
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
1 lžíce zavařeniny (rybízové, brusinkové)
100 ml červeného vína
8 lžic zakysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Očistíme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a také jemně pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme. Vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Potom zaprášíme moukou, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání podlijeme vodou. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule a zeleninu, hořčici, bobkový list, jalovec a zavařeninu a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, společně vše prohřejeme, ale už nevaříme.
Na talíři maso přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s houskovými knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,108x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist