Jidáše II
Suroviny
500 g polohrubé mouky
80 g tuku
50 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
asi 250 ml mléka
1 sušené droždí (10 g)
papír na pečení
vejce na potření
med na potření upečených jidášů
Postup
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, sušené droždí a promícháme. Do vlažného mléka zašleháme žloutky, přidáme rozpuštěný tuk a nalijeme do mísy s moukou. Opatrně vše promícháme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a vypracujeme středně tuhé těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě přikryté čistou utěrkou. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky, z nich vyválíme válečky silné jako malíček, které stáčíme do podkov a konce pak ještě jednou zahneme do středu podkovy. Jidáše naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě trochu kynout. Pak je potřeme rozšlehaným bílkem a v předehřáté troubě při 190°C pečeme asi 15 minut. Hotové potřeme medem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,180x
Komentáře receptu Jidáše II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!