Jidáše II

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g tuku
50 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
asi 250 ml mléka
1 sušené droždí (10 g)
papír na pečení
vejce na potření
med na potření upečených jidášů

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, sušené droždí a promícháme. Do vlažného mléka zašleháme žloutky, přidáme rozpuštěný tuk a nalijeme do mísy s moukou. Opatrně vše promícháme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a vypracujeme středně tuhé těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě přikryté čistou utěrkou. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky, z nich vyválíme válečky silné jako malíček, které stáčíme do podkov a konce pak ještě jednou zahneme do středu podkovy. Jidáše naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě trochu kynout. Pak je potřeme rozšlehaným bílkem a v předehřáté troubě při 190°C pečeme asi 15 minut. Hotové potřeme medem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,014x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist