Jidáše II

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g tuku
50 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
asi 250 ml mléka
1 sušené droždí (10 g)
papír na pečení
vejce na potření
med na potření upečených jidášů

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, sušené droždí a promícháme. Do vlažného mléka zašleháme žloutky, přidáme rozpuštěný tuk a nalijeme do mísy s moukou. Opatrně vše promícháme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a vypracujeme středně tuhé těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě přikryté čistou utěrkou. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky, z nich vyválíme válečky silné jako malíček, které stáčíme do podkov a konce pak ještě jednou zahneme do středu podkovy. Jidáše naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě trochu kynout. Pak je potřeme rozšlehaným bílkem a v předehřáté troubě při 190°C pečeme asi 15 minut. Hotové potřeme medem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,180x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist