Vepřová paprička
Suroviny
750 g vepřové plece
50 g slaniny
250 g cibule
1 lžíce sádla
mletá sladká i pálivá paprika
1 zelená paprika
1 lžíce červené sterilované kapie
1 feferonka
3 stroužky česneku
200 ml bílého vína
sůl

Postup
Maso nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule očistíme a nahrubo nasekáme. V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní trochu sádla a také hrubě nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a orestujeme. Osolíme a chvíli ho podusíme. Přidáme sladkou papriku (více) a dvě špetky pálivé papriky, nakrájenou feferonku a dobře zamícháme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme až je maso měkké.
Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku, červenou kapii bez nálevu a na tenké plátky nakrájený česnek. Šťávu z pod masa dolijeme vínem, promícháme, dosolíme a společně prohřejeme.Omáčka se ničím nemusí zahušťovat, zahustila ji cibule a paprika.
Papričku podáváme s čerstvým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,078x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová paprička
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!