Vepřová paprička

Suroviny

750 g vepřové plece
50 g slaniny
250 g cibule
1 lžíce sádla
mletá sladká i pálivá paprika
1 zelená paprika
1 lžíce červené sterilované kapie
1 feferonka
3 stroužky česneku
200 ml bílého vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule očistíme a nahrubo nasekáme. V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní trochu sádla a také hrubě nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a orestujeme. Osolíme a chvíli ho podusíme. Přidáme sladkou papriku (více) a dvě špetky pálivé papriky, nakrájenou feferonku a dobře zamícháme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme až je maso měkké.
Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku, červenou kapii bez nálevu a na tenké plátky nakrájený česnek. Šťávu z pod masa dolijeme vínem, promícháme, dosolíme a společně prohřejeme.Omáčka se ničím nemusí zahušťovat, zahustila ji cibule a paprika.
Papričku podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,030x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová paprička


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist