Hovězí s brokolicí

Suroviny

400 g hovězí svíčkové
400 g brokolice
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
5 cm kořene zázvoru
3 červené chilli papričky
1 lžička čerstvě drceného černého pepře
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rybí omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso nakrájíme napříč vláken na malé a tenké plátky. Česnek oloupeme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričky jemně posekáme. Brokolici rozdělíme na růžičky. Stručně řečeno připravíme si všechny suroviny předem, protože vlastní příprava je velmi rychlá.
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a asi minutu na něm smažíme rozdrcený česnek, zázvor, chilli papričky a pepř. Potom přidáme druhou lžíci oleje a maso a velmi prudce smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Směs vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do zbylého oleje vložíme brokolici, promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a brokolici dusíme asi tři minuty (pustí sama trochu tekutiny). Potom vrátíme do pánve maso, přilijeme citrónovou šťávu a rybí omáčku, důkladně promícháme a minutu prohřejeme.
Podáváme s rýží (nejlépe jasmínovou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,442x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist