Kalábrijská houbová polévka

Suroviny

450 g čerstvých hub
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
300 ml mléka
850 ml zeleninového vývaru
8 krajíčků veky nebo bagety
2 stroužky česneku
3 lžíce rozpuštěného másla
75 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si zeleninový vývar (i z kostky). Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a dozlatova usmažíme cibuli. Přidáme pokrájené houby, promícháme a necháme je pokrýt olejem. Potom k tomu přilijeme mléko, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 5 minut na velmi mírném plameni. Potom přilijeme vývar a podle chuti osolíme a opepříme.
Krajíčky veky opečeme v grilu po obou stranách. Položíme je na dno polévkových talířů. Prolisovaný česnek smícháme s rozpuštěným máslem a lžící potřeme každý krajíček touto směsí. Zalijeme horkou polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,469x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kalábrijská houbová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist