Losos s kaparovou omáčkou

Suroviny

4 porce lososa bez kůže
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
1 lžička bílého vinného octa
150 ml rybího vývaru
3 lžíce sladké smetany
200 ml mléka
1 lžíce kaparů
1 lžíce sekané čerstvé pažitky
1 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 lžička škrobové moučky
sůl a pepř

recept nemá fotografii

Postup

Plátky lososa vložíme do mělké zapékací misky, přidáme bobkový list, černý pepř, ocet a vývar. Misku přikryjeme alobalem a pečeme v troubě zahřáté asi na 180 st. C po dobu 20 minut. Maso je hotové, když ztmavne a jde lehce oddělovat.
Maso poté vyjmeme z misky a udržujeme v teple. Do pánve přelijeme tekutinu ze zapékací misky, vmícháme smetanu, kapary, kopr a pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Potom v oddělené nádobě smícháme mléko se škrobovou moučkou, přidáme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne (vaří se krátce).
Touto omáčkou přelijeme plátky lososa, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,163x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos s kaparovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist