Králík po myslivecku

Suroviny

1 menší králík
2 cibule
1 kg rajčat
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
50 g sádla
250 ml červeného vína
1 lžíce škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno pekáče uděláme vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Navrch položíme připravené porce králíka a posypeme je tymiánem. Na každou porci dáme kousek sádla, mezi maso a na maso dáme zbytek cibule, nakrájený česnek a rajčata. Zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme při teplotě asi 200 st. C po dobu 90 minut.
Potom z pekáče odebereme trochu šťávy, zamícháme do ní škrobovou moučku, nalijeme zpět do pekáče a necháme krátce povařit. Podle potřeby dosolíme a připepříme. Podáváme s vařenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,511x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík po myslivecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist