Husa s jablkovou nádivkou

Suroviny

1 husa (asi 4 kg)
sůl
kmín
trochu (větší špetka) sušeného pelyňku
500 g jablek
100 g rozinek
250 ml červeného vína
250 ml zakysané smetany
1 lžíce solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku potřeme solí a kmínem. Dovnitř nasypeme pelyněk. Z jablek odstraníme jádřince (loupat nemusíme) a celá nebo pokrájená se společně s rozinkami vložíme do husy. Otvor zašijeme a husu položíme prsy dolů do pekáče. Přilijeme asi 250 ml vody, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C.
Pečeme asi 2 hodiny, po hodině husu obrátíme. Občas propichujeme kůži husy jehlou a husu poléváme vypečenou šťávou. V závěru pečení pekáč odklopíme a necháme udělat křupavou kůrčičku. Z vypečené šťávy oddělíme tuk a přidáme do ní červené víno a zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali solamyl. Vše krátce povaříme.
Husu podáváme s omáčkou, knedlíkem a červeným zelím.
Pozor:
Ještě než se rozhodnete použít tento recept, zvažte, zda máte dostatečně velký pekáč na pečení husy. Ochotných jedlíků se jistě najde dost.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,581x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa s jablkovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist