Husa s jablkovou nádivkou
Suroviny
1 husa (asi 4 kg)
sůl
kmín
trochu (větší špetka) sušeného pelyňku
500 g jablek
100 g rozinek
250 ml červeného vína
250 ml zakysané smetany
1 lžíce solamylu

Postup
Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku potřeme solí a kmínem. Dovnitř nasypeme pelyněk. Z jablek odstraníme jádřince (loupat nemusíme) a celá nebo pokrájená se společně s rozinkami vložíme do husy. Otvor zašijeme a husu položíme prsy dolů do pekáče. Přilijeme asi 250 ml vody, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C.
Pečeme asi 2 hodiny, po hodině husu obrátíme. Občas propichujeme kůži husy jehlou a husu poléváme vypečenou šťávou. V závěru pečení pekáč odklopíme a necháme udělat křupavou kůrčičku. Z vypečené šťávy oddělíme tuk a přidáme do ní červené víno a zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali solamyl. Vše krátce povaříme.
Husu podáváme s omáčkou, knedlíkem a červeným zelím.
Pozor:
Ještě než se rozhodnete použít tento recept, zvažte, zda máte dostatečně velký pekáč na pečení husy. Ochotných jedlíků se jistě najde dost.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Husa s jablkovou nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!