Husa s jablkovou nádivkou

Suroviny

1 husa (asi 4 kg)
sůl
kmín
trochu (větší špetka) sušeného pelyňku
500 g jablek
100 g rozinek
250 ml červeného vína
250 ml zakysané smetany
1 lžíce solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku potřeme solí a kmínem. Dovnitř nasypeme pelyněk. Z jablek odstraníme jádřince (loupat nemusíme) a celá nebo pokrájená se společně s rozinkami vložíme do husy. Otvor zašijeme a husu položíme prsy dolů do pekáče. Přilijeme asi 250 ml vody, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C.
Pečeme asi 2 hodiny, po hodině husu obrátíme. Občas propichujeme kůži husy jehlou a husu poléváme vypečenou šťávou. V závěru pečení pekáč odklopíme a necháme udělat křupavou kůrčičku. Z vypečené šťávy oddělíme tuk a přidáme do ní červené víno a zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali solamyl. Vše krátce povaříme.
Husu podáváme s omáčkou, knedlíkem a červeným zelím.
Pozor:
Ještě než se rozhodnete použít tento recept, zvažte, zda máte dostatečně velký pekáč na pečení husy. Ochotných jedlíků se jistě najde dost.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,370x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa s jablkovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist