Vepřová pečeně po balkánsku

Suroviny

800 g vepřové kýty
sůl
mletý pepř
feferonky
2 stroužky česneku
150 g slaniny
mrkev, petržel a celer
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 lžička rajčatového protlaku (či kečupu)
200 ml bílého vína
1 lžička škrobové moučky (Solamylu)

recept nemá fotografii

Postup

Při nákupu vepřové kýty věnujeme pozornost dobrému výběru masa – měl by z něj jít udělat špalíček ve tvaru rolády. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Ostrým nožem propícháme a do otvorů vložíme proužky feferonek. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím povrch masa. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Ze všech stran ho opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme ho asi 100 ml vody, zakryjeme a pečeme v troubě asi 90 minut. Občas podlijeme vypčenou šťávou, během pečení otočíme.
Zatím si očistíme polévkovou zeleninu a pokrájíme ji na kostičky. Po hodině pečení ji přidáme k masu spolu s čerstvými bylinkami a protlakem. Podlijeme bílým vínem a dopečeme.
Upečené maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Šťávu ze zeleninou můžeme nahrubo rozmixovat tyčovým mixérem. Na závěr ji můžeme zahustit škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody, přidáme k zelenině a promícháme.
Jako příloha jsou vhodné brambory v různých úpravách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,024x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně po balkánsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist