Vepřová pečeně po balkánsku
Suroviny
800 g vepřové kýty
sůl
mletý pepř
feferonky
2 stroužky česneku
150 g slaniny
mrkev, petržel a celer
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 lžička rajčatového protlaku (či kečupu)
200 ml bílého vína
1 lžička škrobové moučky (Solamylu)
Postup
Při nákupu vepřové kýty věnujeme pozornost dobrému výběru masa – měl by z něj jít udělat špalíček ve tvaru rolády. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Ostrým nožem propícháme a do otvorů vložíme proužky feferonek. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím povrch masa. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Ze všech stran ho opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme ho asi 100 ml vody, zakryjeme a pečeme v troubě asi 90 minut. Občas podlijeme vypčenou šťávou, během pečení otočíme.
Zatím si očistíme polévkovou zeleninu a pokrájíme ji na kostičky. Po hodině pečení ji přidáme k masu spolu s čerstvými bylinkami a protlakem. Podlijeme bílým vínem a dopečeme.
Upečené maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Šťávu ze zeleninou můžeme nahrubo rozmixovat tyčovým mixérem. Na závěr ji můžeme zahustit škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody, přidáme k zelenině a promícháme.
Jako příloha jsou vhodné brambory v různých úpravách.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,312x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně po balkánsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

