Dušená játra
Suroviny
500 g vepřových jater
1 cibule
sůl
hladká mouka na zahuštění
kmín
mletá paprika
tuk
Postup
Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme tuk, orestujeme na něm cibuli, přidáme nakrájená játra, papriku a kmín. Promícháme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Když šťáva vysmahne, zaprášíme hladkou moukou, mícháme a po chvíli zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso akorát potopené. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Až na úplně závěr osolíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo třeba se šťouchaným bramborem. A s velkým salátem z čerstvé zeleniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,419x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušená játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!