Dušená játra
Suroviny
500 g vepřových jater
1 cibule
sůl
hladká mouka na zahuštění
kmín
mletá paprika
tuk
![Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android) ukázka receptu Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android)](/Content/Images/Recipes/1053_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android) ukázka receptu Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android)](/Content/Images/Recipes/1053_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme tuk, orestujeme na něm cibuli, přidáme nakrájená játra, papriku a kmín. Promícháme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Když šťáva vysmahne, zaprášíme hladkou moukou, mícháme a po chvíli zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso akorát potopené. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Až na úplně závěr osolíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo třeba se šťouchaným bramborem. A s velkým salátem z čerstvé zeleniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 359x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušená játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!