Lahůdkové řízky v marinádě
Suroviny
700-1000 g libového vepřového masa z kýty nebo karé
sůl
mletý černý pepř
Marináda:
3-4 vejce
2 vrchovaté lžíce škrobové moučky (Solamyl, Maizena)
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce oleje
špetka sušeného oregana, bazalky a petrželové nebo celerové natě
2 stroužky česneku
1 lžička vegety




Postup
Opláchnuté maso osušíme, nakrájíme na plátky a z obou stran dobře naklepeme. Osolíme, opepříme a vložíme do marinády, kterou vymícháme z vajec, škrobové moučky, hořčice, oleje, prolisovaného česneku, vegety a koření. Řízky v marinádě obalíme, potom přikryjeme a odložíme do ledničky do druhého dne. Maso také můžeme marinovat déle. Pak vyjmeme z marinády, z obou stran osmažíme v rozehřáté pánvi potřené olejem do zlatočervena.
Podáváme s různými saláty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,191x

Komentáře receptu Lahůdkové řízky v marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!