Smetanový mazanec

Suroviny

1000 g polohrubé mouky
60 g droždí
200 ml smetany
280 g másla
3 žloutky
150 g cukru
80 g mandlí
100 g rozinek
sůl
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosijeme trochu mouky, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a vlažnou smetanu. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak do něj přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo, přidáme zbývající přísady a zaděláme tužší těsto. Nakonec do něj zapracujeme rozinky a nadrobno nasekané mandle. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě několik hodin kynout. Dobře vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dva nebo tři díly. Z každého vytvoříme bochánek, vložíme na vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech, přikryjeme utěrkou a znovu necháme kynout. Nakonec bochánky potřeme rozšlehaným žloutkem, ve středu nakrojíme do kříže a dáme péci do trouby vyhřáté na 200.C. Po chvíli teplotu snížíme a pozvolna dopečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,499x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smetanový mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist