Pstruh s bylinkami v papilotě
Suroviny
Na 1 porci:
1 pstruh
1 lžička másla
1 lžička krenexu (strouhaný křen s jablky)
sůl
1 lžíce čerstvých bylinek
2 plátky slaniny
papír na pečení

Postup
Vykuchaného pstruha omyjeme, osušíme a osolíme vně i uvnitř břišné dutiny. Jemně si nasekáme čerstvé bylinky - použila jsem pažitku, petrželku a tymián, které mám na balkoně. Změklé máslo utřeme s bylinkami a krenexem. Tuto máslovou hmotu vmáčkneme do břišní dutiny.
Ustřihneme si dostatečně velký kus papíru na pečení, rybu položíme doprostřed a na ni poklademe slaninu. Potom rybu zabalíme podobně jako se balí zákusky - dva volné konce papíru zvedneme, spojíme a několikrát přehneme, potom spojíme papír i na stranách. Na stranách si můžeme pomoci i kancelářskými sponkami. Balíček vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme asi 20 až 25 minut (záleží na velikosti ryby).
Upečeného pstruha podáváme s plátkem citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,079x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh s bylinkami v papilotě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!