Telecí ragú s houbami

Suroviny

800 g telecí plece (nebo telecí krk či hrudí)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
600 ml hovězího vývaru
1 lžička zrnek pepře
3 zrnka nového koření
1 bobkový list
3 hřebíčky
1/2 lžičky tymiánu
400 g hub (i mražených)
2 lžíce másla
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran, přidáme cibuli a česnek a ještě krátce opečeme společně. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vínem a vývarem. Přidáme koření. Dusíme volněji pod pokličkou, občas promícháme. Je-li třeba, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
Máme-li čerstvé houby, po očištění je pokrájíme na větší kousky a podusíme na másle. Zmražené houby necháme jen trochu rozmrazit, většinou bývají před zmražením tepelně upravované. Lepší je směs hub než jeden druh a lépe v tomto ragú chutnají tvrdší houby (lišky, růžovky apod.) Houby přidáme do omáčky a dusíme s masem ještě asi 20 minut. Hotovou omáčku můžeme zahustit instatní světlou jíškou.
Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Na talíří posypeme nasekanou petrželkou nebo lístečky čerstvého tymiánu (pokud máme).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,046x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí ragú s houbami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist