Beránek z mletého masa
Suroviny
1 kg mletého masa
3 vejce
5 stroužků česneku
400 ml mléka
400 g vepřových jater
2 žemle
petrželka, pažitka
sůl, pepř
forma beránka
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Postup
Játra namočíme do mléka asi na 15 minut, pak je vyjmeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do mísy vložíme mleté maso, na kostičky nakrájené a v mléce namočené žemle, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a vše promícháme. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou a naplníme střídavě vrstvou masa a jater (játra tak, aby se nedotýkala stěn formy), postup dvakrát opakujeme. Pečeme asi hodinu při 170.C.
Podáváme s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,488x

Komentáře receptu Beránek z mletého masa
anonym: | Monday, May 7, 2012 |
To je nápad. Příští týden ho zkusím upéct. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!