Tři saláty z červené čekanky

Suroviny

1 červená čekanka
100 g hroznového vína
3 cm pórku
1 malá cibule (červená)
1 lžíce medu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře

recept nemá fotografii

Postup

Čekanku rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Listy nakrájíme nebo natrháme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a odstraníme jadérka. Bílou část pórku jemně nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vše promícháme.
1. varianta - s medovou zálivkou:
Zvlášť připravíme zálivku ušleháním tekutého medu, oleje, balzamikového octa, soli a pepře. Nalijeme na salát, promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu.

2. varianta - s medovou zálivkou, sýrem a ořechy
K nakrájené zelenině přidáme proužky kvalitního sýra a asi lžíci hrubě nasekaných vlašských ořechů.

3. varianta - se zakysanou smetanou, sýrem a ořechy
Připravíme si základní salát, přidáme na proužky nakrájený sýr a promícháme.
Povrch salátu ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka:
Červená čekanka není v našich obchodech úplně běžná, ale dnes se mi ji podařilo objevit v Tescu. Cena za kg je 59 kč, na salát stačí jen 300 g čekanky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,634x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tři saláty z červené čekanky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist