Vepřová pečeně s jablky
Suroviny
600 g vepřové kýty
4 jablka
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 lžička tymiánu
sůl
mletý pepř
kousek másla
2 lžíce oleje

Postup
Nejdříve si připravíme maso, jablka se opékají až úplně na konec.
Česnek oloupeme a nakrájíme na klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Maso na povrchu osolíme a opepříme a pak ho potřeme trochu olejem. Bobkové listy rozdrobíme, smícháme s tymiánem a maso v této směsi oválíme tak, aby se koření přichytilo na povrchu.
Takto připravené maso vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody či vývaru, pekáč přikryjeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Občas poléváme výpekem.
Jablka rozkrojíme příčně na polovinu, vykrojíme jaderník a rozkrojíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje s máslem a plátky jablek na tom rychle opečeme do zlatova. Potom jimi obložíme maso v pekáči a společně ještě pár minut zapečeme.
Upečené maso nakrájíme na plátky, ozdobíme opečenými jablky. Jako přílohu můžeme použít rýži, těstoviny či brambory v různých úpravách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,204x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!