Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)

Suroviny

1 malá hlávka mladého zelí
1 mrkev
1 petržel
Kousek celeru
2 stroužky česneku
30 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů

recept nemá fotografii

Postup

Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Ze zelné hlávky odstraníme vrchní oschlé listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Vhodné k této úpravě je zelí mladé, kdy hlávka je měkká. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata necháme okapat z oleje a také nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme olivový olej a na něm prudce opečeme čtvrtky zelí. Vložíme česnek, rajčata a nakrájenou zeleninu, osmahneme, osolíme a opepříme. Do vypečené šťávy přidáme několik lžic vody, promícháme, přiklopíme pokličkou, ztlumíme příkon tepla a společně dusíme asi 15 minut.
Na závěr vmícháme kapary a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,460x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist