Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)
Suroviny
1 malá hlávka mladého zelí
1 mrkev
1 petržel
Kousek celeru
2 stroužky česneku
30 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů
Postup
Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Ze zelné hlávky odstraníme vrchní oschlé listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Vhodné k této úpravě je zelí mladé, kdy hlávka je měkká. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata necháme okapat z oleje a také nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme olivový olej a na něm prudce opečeme čtvrtky zelí. Vložíme česnek, rajčata a nakrájenou zeleninu, osmahneme, osolíme a opepříme. Do vypečené šťávy přidáme několik lžic vody, promícháme, přiklopíme pokličkou, ztlumíme příkon tepla a společně dusíme asi 15 minut.
Na závěr vmícháme kapary a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,639x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!