Dvojfazolová polévka

Suroviny

300 g bílých fazolí
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 l masového vývaru (i z kostky)
250 g zelených fazolových lusků
3 rajčata
1 snítka rozmarýnu
250 g vařené rýže
Sůl
Mletý pepř
2 lžíce sekané zelené petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Předem si uvaříme i rýži a necháme ji vychladnout. Připravíme si vývar.
Očistíme si cibuli a česnek a obojí drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a česnek, přidáme fazole i s vodou, vývar a snítku rozmarýnu. Vaříme asi hodinu.
Zelené fazolové lusky rozpůlíme, opláchneme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 15 minut. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, spolu s vařenou rýží je přidáme do polévky a společně vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Přípravu polévky lze zjednodušit tím, že použijeme sterilované fazole a zmražené fazolové lusky. Zkrátí se tím doba vaření, sterilované fazole nemusíme vařit hodinu, stačí pár minut. Také zmražené fazolové lusky stačí pokrájet, není třeba je ani rozmrazovat ani čistit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 404x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1,00 (počet: 1) 1,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojfazolová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist