Červené zelí přílohové
Suroviny
1 malá hlávka červeného zelí
2 jablka
1 cibule
2 lžíce sádla
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžíce hladké mouky
100 ml červeného vína
Postup
Z hlávkového zelí odstraníme oschlé listy, hlávku rozdělíme na čtvrtiny a vykrojíme košťál. Zelí jemně nakrájíme na proužky (nebo nakrouháme) a promícháme s octem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Nakonec přidáme nakrájené zelí a jablka, zamícháme a také orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vody. Zvolna dusíme. Když je zelí poloměkké a tekutina se vydusí, tak poprášíme hladkou moukou, promícháme a podlijeme červeným vínem. Dusíme do měkka.
Podáváme jako přílohu k vepřovému masu či kachně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,514x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Červené zelí přílohové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!