Červené zelí přílohové

Suroviny

1 malá hlávka červeného zelí
2 jablka
1 cibule
2 lžíce sádla
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžíce hladké mouky
100 ml červeného vína

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávkového zelí odstraníme oschlé listy, hlávku rozdělíme na čtvrtiny a vykrojíme košťál. Zelí jemně nakrájíme na proužky (nebo nakrouháme) a promícháme s octem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Nakonec přidáme nakrájené zelí a jablka, zamícháme a také orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vody. Zvolna dusíme. Když je zelí poloměkké a tekutina se vydusí, tak poprášíme hladkou moukou, promícháme a podlijeme červeným vínem. Dusíme do měkka.

Podáváme jako přílohu k vepřovému masu či kachně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,197x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Červené zelí přílohové


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist