Mandlová hvězda

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
200 g másla
200 g hnědého cukru
100 g oranžátu
100 g sekaných mandlí
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 vejce
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
Na ozdobení:
50 g mandlových lupínků
170 g meruňkového džemu
2 lžíce moučkového cukru
80 ml mandlového likéru

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo s cukrem, solí a nastrouhanou pomerančovou kůrou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme jedno vejce za druhým. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně nasekaný oranžát a mandle.
Formu na hvězdu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 st. C. Trvá to asi 40 až 50 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby hvězdu několikrát propíchneme špejlí a pokropíme mandlovým likérem. Necháme částečně vychladnout ve formě, vlahou vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout zcela.
Mandlové lupínky osmažíme na pánvi na velmi malém množství tuku, předáme na talíř a necháme vychladnout. Džem trochu zahřejeme, protřeme hustým sítem (aby byl bez kousků), hvězdu jím potřeme na povrchu, hned posypeme mandlovými lupínky a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,480x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlová hvězda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist