Mandlová hvězda

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
200 g másla
200 g hnědého cukru
100 g oranžátu
100 g sekaných mandlí
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 vejce
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
Na ozdobení:
50 g mandlových lupínků
170 g meruňkového džemu
2 lžíce moučkového cukru
80 ml mandlového likéru

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo s cukrem, solí a nastrouhanou pomerančovou kůrou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme jedno vejce za druhým. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně nasekaný oranžát a mandle.
Formu na hvězdu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 st. C. Trvá to asi 40 až 50 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby hvězdu několikrát propíchneme špejlí a pokropíme mandlovým likérem. Necháme částečně vychladnout ve formě, vlahou vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout zcela.
Mandlové lupínky osmažíme na pánvi na velmi malém množství tuku, předáme na talíř a necháme vychladnout. Džem trochu zahřejeme, protřeme hustým sítem (aby byl bez kousků), hvězdu jím potřeme na povrchu, hned posypeme mandlovými lupínky a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,312x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlová hvězda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist