Smažený kapr
Suroviny
1 kapr
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej
citrón
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Letos na vánoce jsem zjistila, že zde chybí recept na klasického smaženého kapra. Takže to tímto napravuji...
Vykuchaného kapra rozdělíme na porce. Každou porci osolíme (solíme o trochu více, než třeba vepřové řízky) a mírně opepříme. Potom ji obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli (vajíčko můžeme trochu naředit mlékem nebo pivem) a ve strouhance.
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Po usmažení klademe na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. Na talíři položíme na rybí řízek kolečko citrónu.
Vhodné přílohy - samozřejmě bramborový salát, ale i brambory v různých úpravách. Ostatně smažit kapra můžete nejen na vánoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 855x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený kapr
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!