Pepřová vepřová panenka

Suroviny

1 větší vepřová panenka
150 g loveckého salámu
150 g ementálu
kousek pórku
dijonská hořčice
sůl
koření 4 pepřů
olej
drůbeží šťáva (Knorr)
1 kelímek smetany ke šlehání
zelený pepř ve slaném nálevu

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a ostrým nožem podélně rozřízneme, aby se dala plnit. Maso lehce potřeme solí, uvnitř potřeme dijonskou hořčicí. Lovecký salám nakrájíme na tenké plátky, pórek jemně nakrájíme a ementál nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Polovinu nastrouhaného sýra dáme stranou. Nakrájeným loveckým salámem, pórkem a polovinou sýra naplníme vepřovou panenku. Posypeme kořením 4 pepřů. Vložíme ji do pekáče, jehož dno jsme vytřeli olejem a pečeme v troubě.
Podle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a dopečeme odkryté, aby se vytvořila zlatá sýrová kůrka.
Minutkovou drůbeží šťávu rozmícháme asi ve 350 ml studené vody a zahříváme. Když se začne vařit, přiléváme za stálého míchání smetanu. Znovu přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme lžíci zeleného pepře.
Podáváme s hranolky či jinou bramborovou přílohou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,238x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pepřová vepřová panenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist