Jemný ořechový závin

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
1 lžíce oleje
100 ml vody
Náplň:
400 g mletých ořechů
250 g medu
1 žloutek
2 bílky
1 lžička skořice
6-8 lžic vody
100 g rozinek
Na potření:
1 žloutek s mlékem

recept nemá fotografii

Postup

K prosáté hladké mouce přidáme sůl, vejce, vodu a olej a zpracujeme. Zpočátku třeba nožem, vznikne hustá kaše, potom je třeba rukama vypracovat hladké těsto. To vložíme na 30 minut pod horký hrnec.
Na nádivku smícháme všechny suroviny, hmota musí být hladká a hustá. Těsto rozválíme do velikosti asi 50 x 70 cm – musí být velmi tenké. Lépe to jde na velkém kusu hladké bavlněné látky. Pokud má těsto někde silnější okraje, odřízneme je a později použijeme na ozdobení závinu. Asi 2/3 povrchu těsta potřeme rovnoměrně nádivkou, na kratších stranách necháme asi 3 cm volné konce, které přehneme přes nádivku. Pomocí látky, na které jsme těsto rozváleli, závin svinujeme. Konce těsta dobře stlačíme, závin přeložíme na pomaštěný plech. Žloutek rozšleháme s mlékem a závin jím potřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 stupňů a pečeme asi 30 minut.

Poznámka:
Vyválení těsta vyžaduje zručnost!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,478x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný ořechový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist