Jemný ořechový závin

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
1 lžíce oleje
100 ml vody
Náplň:
400 g mletých ořechů
250 g medu
1 žloutek
2 bílky
1 lžička skořice
6-8 lžic vody
100 g rozinek
Na potření:
1 žloutek s mlékem

recept nemá fotografii

Postup

K prosáté hladké mouce přidáme sůl, vejce, vodu a olej a zpracujeme. Zpočátku třeba nožem, vznikne hustá kaše, potom je třeba rukama vypracovat hladké těsto. To vložíme na 30 minut pod horký hrnec.
Na nádivku smícháme všechny suroviny, hmota musí být hladká a hustá. Těsto rozválíme do velikosti asi 50 x 70 cm – musí být velmi tenké. Lépe to jde na velkém kusu hladké bavlněné látky. Pokud má těsto někde silnější okraje, odřízneme je a později použijeme na ozdobení závinu. Asi 2/3 povrchu těsta potřeme rovnoměrně nádivkou, na kratších stranách necháme asi 3 cm volné konce, které přehneme přes nádivku. Pomocí látky, na které jsme těsto rozváleli, závin svinujeme. Konce těsta dobře stlačíme, závin přeložíme na pomaštěný plech. Žloutek rozšleháme s mlékem a závin jím potřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 stupňů a pečeme asi 30 minut.

Poznámka:
Vyválení těsta vyžaduje zručnost!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,285x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný ořechový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist