Vrabci na zázvoru
Suroviny
700 g krůtího masa (prsa)
sůl
mletý pepř
drcený kmín
mletá paprika
olej
cibule
1 lžička zázvoru
světlé pivo
chlebová kůrka

Postup
Z krůtího masa si nakrájíme hranolky velikosti pomyslného vrabce. Osolíme, ochutíme drceným kmínem, mletým pepřem a paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
V kastrole si rozpálíme olej a kousky masa na něm rychle osmahneme po všech stranách. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do růžova a potom lžičku zázvoru. Zalijeme podle potřeby světlým pivem a do základu vrátíme opečené kousky masa. Vložíme do trouby a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme pivem.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,223x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vrabci na zázvoru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!