Pstruh plněný zeleninou

Suroviny

4 pstruzi
100 g mrkve (1 mrkev)
100 g celeru
40 g másla
25 g sušených hub
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
drcený kmín
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme zeleninovou náplň. Mrkev a celer očistíme a jemně nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, houby, rozmarýn, trochu soli a pepře. Restujeme jen velmi krátce. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout.
Používáme-li zmrazené pstruhy, stačí na jejich přirozené rozmrazení v pokojové teplotě asi 3 hodiny. Potom je opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a boky pstruha oběma rukama sevřeme, zelenina se v břišní dutině přizpůsobí a lépe tam drží. Každou rybu obalíme dvěma až třemi plátky slaniny a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Ryby ještě na povrchu pokmínujeme.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 až 200 st. C a pečeme cca 20 minut. Slanina by měla být krásně křupavá. Mezi tím se věnujeme přípravě přílohy – stačí klasické vařené brambory třeba posypané zelenou petrželkou. Můžeme použít i americké brambory, hranolky nebo méně tradiční bramborové špalíčky.
Poznámka: inspirace pro tento recept je z pořadu Kluci v akci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh plněný zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist