Pstruh plněný zeleninou
Suroviny
4 pstruzi
100 g mrkve (1 mrkev)
100 g celeru
40 g másla
25 g sušených hub
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
drcený kmín
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
Postup
Nejdříve si připravíme zeleninovou náplň. Mrkev a celer očistíme a jemně nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, houby, rozmarýn, trochu soli a pepře. Restujeme jen velmi krátce. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout.
Používáme-li zmrazené pstruhy, stačí na jejich přirozené rozmrazení v pokojové teplotě asi 3 hodiny. Potom je opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a boky pstruha oběma rukama sevřeme, zelenina se v břišní dutině přizpůsobí a lépe tam drží. Každou rybu obalíme dvěma až třemi plátky slaniny a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Ryby ještě na povrchu pokmínujeme.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 až 200 st. C a pečeme cca 20 minut. Slanina by měla být krásně křupavá. Mezi tím se věnujeme přípravě přílohy – stačí klasické vařené brambory třeba posypané zelenou petrželkou. Můžeme použít i americké brambory, hranolky nebo méně tradiční bramborové špalíčky.
Poznámka: inspirace pro tento recept je z pořadu Kluci v akci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,039x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh plněný zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!