Zemplínská polévka

Suroviny

Zelný lák
olej
cibule
mletá paprika
sušené houby
domácí klobáska
2 lžíce hladké mouky
100 g rýže
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Zelný lák doplníme vodou tak, aby vyhovovala kyselost polévky. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme sušené houby namočené předem ve vodě a rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká (zhruba 10 minut). Zatím si připravíme speciální jíšku. Na pánev dáme trochu oleje (sádla), přidáme dvě lžíce mouky a nakrájenou cibuli. Osmahneme a na konec přidáme lžičku červené papriky, promícháme a odstavíme. Jíšku necháme zchladnout, rozředíme vodou a vlijeme do polévky. Společně ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku podle potřeby dochutíme a přidáme na kousky nakrájenou opečenou klobásu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,997x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 1) 6.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zemplínská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist