Zemplínská polévka
Suroviny
Zelný lák
olej
cibule
mletá paprika
sušené houby
domácí klobáska
2 lžíce hladké mouky
100 g rýže
sůl

Postup
Zelný lák doplníme vodou tak, aby vyhovovala kyselost polévky. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme sušené houby namočené předem ve vodě a rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká (zhruba 10 minut). Zatím si připravíme speciální jíšku. Na pánev dáme trochu oleje (sádla), přidáme dvě lžíce mouky a nakrájenou cibuli. Osmahneme a na konec přidáme lžičku červené papriky, promícháme a odstavíme. Jíšku necháme zchladnout, rozředíme vodou a vlijeme do polévky. Společně ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku podle potřeby dochutíme a přidáme na kousky nakrájenou opečenou klobásu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,079x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Zemplínská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!