Frankfurtská pečeně
Suroviny
750 g hovězího masa (kýta)
3 nožičky tenkých párků
sůl
mletý pepř
80 g sádla
30 g másla
malá cibule
Vývar na podlévání

Postup
Maso, je-li třeba, odblaníme, tenkým nožem několikrát promíchneme a držadlem vařečky otvory rozšíříme tak, abychom jimi mohli protáhnout párky. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle prudce po všech stranách opečeme. K masu přidáme drobně nakrájenou cibuli a trochu necháme osmahnout. Potom přilijeme vývar (asi do výše 1 cm), přikryjeme pokličkou a vložíme do rozpálené trouby. Občas kontrolujeme, podléváme a poléváme i maso, aby neoschlo a nepřipálilo se. Peče se relativně dlouho, asi 2 hodiny, dost záleží na kvalitě masa.
Měkké maso ze šťávy vyjmeme, pokud je šťávy málo, přilijeme vývar, přidáme máslo, osolíme a krátce povaříme. Hotovou šťávu procedíme, aby byla hladká. Chceme-li mít šťávu hustší, necháme
původní šťávu z pod masa vydusit, zaprášíme ji rovnou lžící hladké mouky, osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, provaříme a také přidáme kousek másla.
Maso nakrájené na plátky (mají na řezu hezkou mozaiku), poléváme šťávou. Jako příloha je prakticky vhodné cokoliv – brambory v různých úpravách, rýže, těstoviny i knedlíky. Doporučuji doplnit čerstvou sezónní zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka:
Je to zapomenutá klasika, jen škoda, že je hovězí maso dost drahé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,633x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Frankfurtská pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!