Masový nákyp

Suroviny

700 g mletého masa
2 papriky (červená, zelená)
400 g žampionů
200 g strouhaného tvrdého sýra
2 zakysané smetany
olej
mletý pepř
oregano
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme houby a papriky a obojí nakrájíme. Na oleji opečeme maso, jakmile změní barvu, přidáme houby a papriky, osolíme, okořeníme a podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Touto směsí naplníme zapékací misku vytřenou tukem a dáme péct do trouby. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Na řezu je nákyp díky paprikám pěkně barevný.
Poznámka:
Můžeme obměňovat – místo žampionů použijeme jiné čerstvé houby (můžeme i hlívu ústřičnou, ale tu nejdříve povaříme). Místo oragana můžeme použít třeba provensálské koření. Na obrázku je masový nákyp ještě zkombinován s bramborami - jsou jich dvě vrstvy - jedna dole, jedna nahoře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,559x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Masový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist