Kachna dušená v zelí
Suroviny
1 kachna
500 g kysaného zelí
200 ml bílého vína
2 cibule
sůl
kmín

Postup
Kachnu očistíme, osolíme, okmínujeme a za častého podlévání a přelévání výpekem ji upečeme do měkka. Po částečném zchladnutí ji rozporcujeme. Z výpeku oddělíme část tuku a podusíme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí, porce kachny, podlijeme vínem, maso přelijeme šťávou z kachny a podusíme do měkka.
Podáváme s bramborovými či chlupatými knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,952x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna dušená v zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!