Holandský řízek
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
250 g strouhaného tvrdého sýra
3 bílky
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
mletý pepř
sůl
Postup
Všechny suroviny v míse dobře promícháme, je-li třeba, přidáme více strouhanky. Z masové hmoty vytvařujeme oválné placičky, které obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko s mlékem, strouhanka) a zvolna po obou stranách smažíme dozlatova v dostatečném množství tuku.
Po vyjmutí necháme přebytečný tuk vsáknout do papírové utěrky nebo ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší. Je vhodné doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,881x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Holandský řízek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!