Holandský řízek
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
250 g strouhaného tvrdého sýra
3 bílky
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
mletý pepř
sůl
Postup
Všechny suroviny v míse dobře promícháme, je-li třeba, přidáme více strouhanky. Z masové hmoty vytvařujeme oválné placičky, které obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko s mlékem, strouhanka) a zvolna po obou stranách smažíme dozlatova v dostatečném množství tuku.
Po vyjmutí necháme přebytečný tuk vsáknout do papírové utěrky nebo ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší. Je vhodné doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,008x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
8.00 (počet: 1)
8.00
1
10
Komentáře receptu Holandský řízek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

