Pikantní kotlety po italsku
Suroviny
6 vepřových kotlet bez kostí
2 lžíce ostré hořčice
1 lžička sušeného oregana
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
120 ml suchého bílého vína
½ kostky na kuřecí nebo hovězí vývar
4 lžíce jablečného octa
zelená petrželka
hladká mouka

Postup
Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, okraje několikrát nakrojíme. Potřeme je hořčicí a obalíme v hladké mouce. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na hlubší pánvi rozehřejem olej a máslo, když začne tuk bublat, přidáme česnek a oregano. Mícháme asi minutu. Potom na tuku osmažíme kotlety po obou stranách. Na kotlety nalijeme víno a přidáme rozdrcenou kostku na vývar. Pomalu dusíme tak dlouho, dokud se skoro všechna tekutina nevypaří. Potom kotlety pokapeme jablečným octem a dusíme další tři minuty.
Podáváme s těstovinami, kotlety posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,360x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní kotlety po italsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!