Pikantní kotlety po italsku

Suroviny

6 vepřových kotlet bez kostí
2 lžíce ostré hořčice
1 lžička sušeného oregana
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
120 ml suchého bílého vína
½ kostky na kuřecí nebo hovězí vývar
4 lžíce jablečného octa
zelená petrželka
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, okraje několikrát nakrojíme. Potřeme je hořčicí a obalíme v hladké mouce. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na hlubší pánvi rozehřejem olej a máslo, když začne tuk bublat, přidáme česnek a oregano. Mícháme asi minutu. Potom na tuku osmažíme kotlety po obou stranách. Na kotlety nalijeme víno a přidáme rozdrcenou kostku na vývar. Pomalu dusíme tak dlouho, dokud se skoro všechna tekutina nevypaří. Potom kotlety pokapeme jablečným octem a dusíme další tři minuty.
Podáváme s těstovinami, kotlety posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,292x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní kotlety po italsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist