Vepřová pečeně od Johanky
Suroviny
1 kg vepřového masa (karé, kýta)
1 pórek
200 g žampionů
1 malá sklenička černých oliv
olivový olej
chilli omáčka
drcený pepř
1/2 kostky na vývar
sůl

Postup
Vybereme si kvalitní vepřové maso vhodné na pečení. Opláchneme, osušíme, případně odřízneme zbytečný tuk. Maso osolíme a potřeme hrubě drceným pepřem po všech stranách. V misce rozmícháme ve dvou lžících olivového oleje asi lžičky chilli omáčky a touto marinádou potřeme maso. Necháme nejméně hodinu odpočinout v chladnu, ale lepší je přes noc.
Maso na oleji rychle opečeme ze všech stran, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru z kostky. Přiklopíme a pečeme v troubě. Počítáme asi s hodinou a půl pečení. Mezitím si můžeme očistit žampiony a nakrájet na dílky, očistit pórek a nakrájet na kolečka. Maso občas kontrolujeme a poléváme vypečenou šťávou. Jednou během pečení ho i otočíme. Když je téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony, pórek a olivy k masu a ještě chvíli dopečeme v troubě.
Jako příloha je vhodné prakticky cokoliv, snad jen s výjimkou houskových knedlíků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,328x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně od Johanky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!