Vepřová pečeně od Johanky

Suroviny

1 kg vepřového masa (karé, kýta)
1 pórek
200 g žampionů
1 malá sklenička černých oliv
olivový olej
chilli omáčka
drcený pepř
1/2 kostky na vývar
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vybereme si kvalitní vepřové maso vhodné na pečení. Opláchneme, osušíme, případně odřízneme zbytečný tuk. Maso osolíme a potřeme hrubě drceným pepřem po všech stranách. V misce rozmícháme ve dvou lžících olivového oleje asi lžičky chilli omáčky a touto marinádou potřeme maso. Necháme nejméně hodinu odpočinout v chladnu, ale lepší je přes noc.

Maso na oleji rychle opečeme ze všech stran, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru z kostky. Přiklopíme a pečeme v troubě. Počítáme asi s hodinou a půl pečení. Mezitím si můžeme očistit žampiony a nakrájet na dílky, očistit pórek a nakrájet na kolečka. Maso občas kontrolujeme a poléváme vypečenou šťávou. Jednou během pečení ho i otočíme. Když je téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony, pórek a olivy k masu a ještě chvíli dopečeme v troubě.

Jako příloha je vhodné prakticky cokoliv, snad jen s výjimkou houskových knedlíků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 249x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně od Johanky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist