Vepřová pečeně od Johanky

Suroviny

1 kg vepřového masa (karé, kýta)
1 pórek
200 g žampionů
1 malá sklenička černých oliv
olivový olej
chilli omáčka
drcený pepř
1/2 kostky na vývar
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vybereme si kvalitní vepřové maso vhodné na pečení. Opláchneme, osušíme, případně odřízneme zbytečný tuk. Maso osolíme a potřeme hrubě drceným pepřem po všech stranách. V misce rozmícháme ve dvou lžících olivového oleje asi lžičky chilli omáčky a touto marinádou potřeme maso. Necháme nejméně hodinu odpočinout v chladnu, ale lepší je přes noc.

Maso na oleji rychle opečeme ze všech stran, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru z kostky. Přiklopíme a pečeme v troubě. Počítáme asi s hodinou a půl pečení. Mezitím si můžeme očistit žampiony a nakrájet na dílky, očistit pórek a nakrájet na kolečka. Maso občas kontrolujeme a poléváme vypečenou šťávou. Jednou během pečení ho i otočíme. Když je téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony, pórek a olivy k masu a ještě chvíli dopečeme v troubě.

Jako příloha je vhodné prakticky cokoliv, snad jen s výjimkou houskových knedlíků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,102x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně od Johanky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist