Zbojnický guláš

Suroviny

750 g hovězího předního masa
500 g cibule
150 g anglické slaniny
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
bobkový list
1 kulička nového koření
1 kulička jalovce
3 stroužky česneku
250 ml červeného vína
lžíce sádla
sůl
mletý pepř
krajíc chleba

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V kastrolu si osmahneme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Necháme mírně vydusit, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a celé stroužky česneku. Přisypeme obě papriky - sladkou i pálivou a opět dobře promícháme. Zalijeme polovinou vína, přidáme teplou vodu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebovou střídkou namočenou ve víně, zbytek vína vlijeme do guláše a prohřejeme.
Podáváme s malými bramboráčky nebo s knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,861x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zbojnický guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist