Špíz z kuřecích jater

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 mango
50 g nesolených arašídů
1 stroužek česneku
1 malá cibule
2 chilli papričky
50 g ořechového másla
kousek celé skořice
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
3 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Mango umyjeme, oloupeme a vyjmeme pecku. Půlku plodu nakrájíme na kostičky, druhou půlku drobně nasekáme. Stejně drobně nasekáme i arašídy, cibuli, česnek a chilli papričky. Na pánvi rozpálíme oleje a všechny nasekané suroviny v něm orestujeme. Přidáme skořici, sojovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, cukr a nakonec vmícháme ořechové máslo. Snížíme příkon tepla, podusíme ještě asi 10 minut a necháme vychladnout.
Játra omyjeme a namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Potom je vyjmeme, necháme okapat, osušíme. Pak kousky jater napichujeme střídavě s kousky manga na jehly. Připravený špíz namočíme v připravené směsi a grilujeme asi 15 minut po všech stranách. Během grilování ještě připravenou směsí potíráme. Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Dle R. Hrušínského (převzato z časopisu)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,426x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špíz z kuřecích jater


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist