Jarní žemlové knedlíky

Suroviny

3 rohlíky
1/8 l mléka
1 žloutek
3 bílky
30 g hrubé krupice
sůl
20 g tuku (Hera)
3 lžíce nasekaných mladých kopřiv

recept nemá fotografii

Postup

Starší rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme krupici a drobně nasekané kopřivy. Tuk rozpustíme, přidáme k mléku, stejně tak žloutek, osolíme a vše rozšleháme. Tekutinou zalijeme připravené rohlíky a krupic, promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten jemně zamícháme do připravené hmoty.

Neznepokojujeme se, když se suroviny nespojí, protože knedlík budeme vařit v mikrotenovém sáčku. Použijeme větší sáček, připravenou hmotu do něj vložíme a zlehka vytvarujeme do tvaru knedlíku. Mikrotenový sáček uzavřeme gumičkou, nad knedlíkem ale necháme volné místo. Vložíme do vařící vody a vaříme zhruba 35 minut. Když se propracujete ke třetí fotografii, uvidíte, jak toto vaření vypadá.

Po vyjmutí z vody nejdříve sáček propíchneme, pak rozstříhneme a odstraníme. Knedlík krájíme nití na plátky.

Poznámky:
Z tohoto množství jsou asi 3 porce knedlíků. Mladé kopřivy lze samozřejmě nahradit zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,818x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní žemlové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist