Jarní žemlové knedlíky
Suroviny
3 rohlíky
1/8 l mléka
1 žloutek
3 bílky
30 g hrubé krupice
sůl
20 g tuku (Hera)
3 lžíce nasekaných mladých kopřiv

Postup
Starší rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme krupici a drobně nasekané kopřivy. Tuk rozpustíme, přidáme k mléku, stejně tak žloutek, osolíme a vše rozšleháme. Tekutinou zalijeme připravené rohlíky a krupic, promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten jemně zamícháme do připravené hmoty.
Neznepokojujeme se, když se suroviny nespojí, protože knedlík budeme vařit v mikrotenovém sáčku. Použijeme větší sáček, připravenou hmotu do něj vložíme a zlehka vytvarujeme do tvaru knedlíku. Mikrotenový sáček uzavřeme gumičkou, nad knedlíkem ale necháme volné místo. Vložíme do vařící vody a vaříme zhruba 35 minut. Když se propracujete ke třetí fotografii, uvidíte, jak toto vaření vypadá.
Po vyjmutí z vody nejdříve sáček propíchneme, pak rozstříhneme a odstraníme. Knedlík krájíme nití na plátky.
Poznámky:
Z tohoto množství jsou asi 3 porce knedlíků. Mladé kopřivy lze samozřejmě nahradit zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,106x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jarní žemlové knedlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!