Štrůdl unavené hospodyňky
Suroviny
1 balíček listového těsta
10 - 12 jablek
hrst sušených brusinek
1/2 hrnečku strouhanky
2 lžíce cukru
1 lžička skořice
1 žloutek na potření
Postup
Slovo unavené v názvu si můžete zaměnit za jiné (uspěchané, nezkušené...). Prostě tento závin je velmi jednoduchý a prakticky se nedá zkazit. Nejvíce práce na něm dá příprava jablek, musíme je oloupat, odstranit jádřince a nastrouhat na hrubém okurkovém struhadle.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou vyválíme na lehce pomoučeném vále do tvaru velkého plátu (zhruba obdélníku). Rozválené listové těsto posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme brusinkami, cukrem a poprášíme skořicí. Potom za pomoci utěrky zavinujeme, okraje na koncích stiskneme a podložíme. Na utěrce přeneseme na plech.
Povrch závinu potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C. Závin je dobrý i vlahý.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,838x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Štrůdl unavené hospodyňky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

