Štrůdl unavené hospodyňky

Suroviny

1 balíček listového těsta
10 - 12 jablek
hrst sušených brusinek
1/2 hrnečku strouhanky
2 lžíce cukru
1 lžička skořice
1 žloutek na potření

recept nemá fotografii

Postup

Slovo unavené v názvu si můžete zaměnit za jiné (uspěchané, nezkušené...). Prostě tento závin je velmi jednoduchý a prakticky se nedá zkazit. Nejvíce práce na něm dá příprava jablek, musíme je oloupat, odstranit jádřince a nastrouhat na hrubém okurkovém struhadle.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou vyválíme na lehce pomoučeném vále do tvaru velkého plátu (zhruba obdélníku). Rozválené listové těsto posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme brusinkami, cukrem a poprášíme skořicí. Potom za pomoci utěrky zavinujeme, okraje na koncích stiskneme a podložíme. Na utěrce přeneseme na plech.
Povrch závinu potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C. Závin je dobrý i vlahý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,573x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štrůdl unavené hospodyňky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist