Štrůdl unavené hospodyňky
Suroviny
1 balíček listového těsta
10 - 12 jablek
hrst sušených brusinek
1/2 hrnečku strouhanky
2 lžíce cukru
1 lžička skořice
1 žloutek na potření
Postup
Slovo unavené v názvu si můžete zaměnit za jiné (uspěchané, nezkušené...). Prostě tento závin je velmi jednoduchý a prakticky se nedá zkazit. Nejvíce práce na něm dá příprava jablek, musíme je oloupat, odstranit jádřince a nastrouhat na hrubém okurkovém struhadle.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou vyválíme na lehce pomoučeném vále do tvaru velkého plátu (zhruba obdélníku). Rozválené listové těsto posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme brusinkami, cukrem a poprášíme skořicí. Potom za pomoci utěrky zavinujeme, okraje na koncích stiskneme a podložíme. Na utěrce přeneseme na plech.
Povrch závinu potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C. Závin je dobrý i vlahý.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,717x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Štrůdl unavené hospodyňky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!