Rafinovaný kuřecí stejk

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
16 sušených meruněk
200 ml bílého vína
4 plátky sýra typu camembert (např. Sedlčanský vltavín)
2 lžíce másla
olej
čerstvý tymián
sůl
100 ml slepičího vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Víno krátce ohřejeme a namočíme do něj sušené meruňky (předtím je nezapomeneme propláchnout a nechat okapat!)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jsou-li silnější, rozřízneme je podélně, aby byla nižší. Můžeme je i lehce naklepat. Na rozpáleném oleji je po obou stranách rychle opečeme, osolíme, opepříme a předáme na zapékací misku. Na každý stejk položíme 4 meruňky, které jsme vyjmuli z vína a navrch dáme plátek sýra. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Výpeček v pánvi rozředíme vínem a vývarem, zvýšíme příkon tepla a zredukujeme asi na 1/3 množství. Do omáčky přidáme čerstvé máslo, necháme rozpustit a zašleháme. Nakonec do odstavené omáčky vmícháme sdrhnuté lístky z čerstvého tymiánu.
Podáváme s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,436x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rafinovaný kuřecí stejk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist