Rafinovaný kuřecí stejk
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
16 sušených meruněk
200 ml bílého vína
4 plátky sýra typu camembert (např. Sedlčanský vltavín)
2 lžíce másla
olej
čerstvý tymián
sůl
100 ml slepičího vývaru z kostky

Postup
Víno krátce ohřejeme a namočíme do něj sušené meruňky (předtím je nezapomeneme propláchnout a nechat okapat!)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jsou-li silnější, rozřízneme je podélně, aby byla nižší. Můžeme je i lehce naklepat. Na rozpáleném oleji je po obou stranách rychle opečeme, osolíme, opepříme a předáme na zapékací misku. Na každý stejk položíme 4 meruňky, které jsme vyjmuli z vína a navrch dáme plátek sýra. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Výpeček v pánvi rozředíme vínem a vývarem, zvýšíme příkon tepla a zredukujeme asi na 1/3 množství. Do omáčky přidáme čerstvé máslo, necháme rozpustit a zašleháme. Nakonec do odstavené omáčky vmícháme sdrhnuté lístky z čerstvého tymiánu.
Podáváme s bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,699x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rafinovaný kuřecí stejk
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!