Dušené ledvinky

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
2 cibule
sůl
200 ml vývaru
mletý pepř
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce sádla
1 lžička instantní jíšky (nebo hladká mouka)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme světlé vnitřní části (chce to ostrý nůž). Pak ledvinky několikrát dobře propláchneme ve studené vodě, můžeme je i spařit horkou vodou na závěr. Potom ledvinky nakrájíme na proužky.

V kastrole rozpálíme sádlo (olej), orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, mletý pepř a papriku, promícháme. Dusíme zvolna až jsou ledvinky měkké (asi 20 minut). Pokud budeme zahušťovat moukou, necháme šťávu téměř vydusit, poprášíme moukou, orestujeme a znovu zalijeme menším množství vývaru. Necháme ještě trochu společně podusit a na závěr osolíme.

Klasickou přílohou je rýže, ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat hlavně pro oko nějakou tu čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,717x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené ledvinky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist