Dušené ledvinky

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
2 cibule
sůl
200 ml vývaru
mletý pepř
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce sádla
1 lžička instantní jíšky (nebo hladká mouka)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme světlé vnitřní části (chce to ostrý nůž). Pak ledvinky několikrát dobře propláchneme ve studené vodě, můžeme je i spařit horkou vodou na závěr. Potom ledvinky nakrájíme na proužky.

V kastrole rozpálíme sádlo (olej), orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, mletý pepř a papriku, promícháme. Dusíme zvolna až jsou ledvinky měkké (asi 20 minut). Pokud budeme zahušťovat moukou, necháme šťávu téměř vydusit, poprášíme moukou, orestujeme a znovu zalijeme menším množství vývaru. Necháme ještě trochu společně podusit a na závěr osolíme.

Klasickou přílohou je rýže, ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat hlavně pro oko nějakou tu čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,863x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené ledvinky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist