Dušené ledvinky
Suroviny
500 g vepřových ledvinek
2 cibule
sůl
200 ml vývaru
mletý pepř
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce sádla
1 lžička instantní jíšky (nebo hladká mouka)
Postup
Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme světlé vnitřní části (chce to ostrý nůž). Pak ledvinky několikrát dobře propláchneme ve studené vodě, můžeme je i spařit horkou vodou na závěr. Potom ledvinky nakrájíme na proužky.
V kastrole rozpálíme sádlo (olej), orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, mletý pepř a papriku, promícháme. Dusíme zvolna až jsou ledvinky měkké (asi 20 minut). Pokud budeme zahušťovat moukou, necháme šťávu téměř vydusit, poprášíme moukou, orestujeme a znovu zalijeme menším množství vývaru. Necháme ještě trochu společně podusit a na závěr osolíme.
Klasickou přílohou je rýže, ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat hlavně pro oko nějakou tu čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,717x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušené ledvinky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!