Vepřová kýta na kari

Suroviny

400 g vepřové kýty
sůl
kari koření
20 g oleje
100 g jablek
60 g cibule
20 g rozinek
20 g hladké mouky
100 g bílého jogurtu
kousek masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu rozkrojíme na 4 porce, osolíme je, poprášíme kari kořením a po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme trochou vody, přidáme ještě trochu kari koření a dusíme pod pokličkou, až maso téměř změkne. Potom přidáme hrubě nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibuli, masox, propláchnuté rozinky a společně dusíme, až maso změkne.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou a povaříme asi 3 minuty. Kdo má rád hladké omáčky, může v tomto okamžiku použít ponorný mixér a rozmixovat. Maso vrátíme do omáčky, necháme společně prohřát a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s vařenou rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist