Zapečené zelené fazolky

Suroviny

500 g zelených fazolek (zmražených)
200 g uzeného masa
200 g tvrdého sýra
300 g vařených brambor
1 lžička sádla (tuku)
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
saturejka

recept nemá fotografii

Postup

Uvařené zchladlé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno tukem vytřené zapékací misky. Na to navršíme fazolky (zmražené nemusíme rozmrazovat, z čerstvých odstraníme stopky a vlákna a spaříme je horkou vodou). Můžeme použít i zmraženou směs zelených fazolek a baby karotky jako na fotografii. Posypeme saturejkou a čerstvě namletým černým pepřem. Uzené maso nakrájíme na nudličky a vytvoříme z něj třetí vrstvu.
Z mouky a másla si připravíme jíšku, kterou zředíme teplou vodou, rozmícháme, přidáme do ní třetinu jemně nastrouhaného sýra a tímto sýrovým bešamelem zalijeme suroviny naskládané v zapékací misce. Povrch zasypeme hrubě nastrouhanou druhou částí sýra. Vložíme do trouby a pečeme do zlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,858x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené zelené fazolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist