Rychlé telecí plátky se žampiony

Suroviny

800 g telecí plece
4 lžíce hladké mouky
3 středně velké cibule
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
200 g žampionů
200 ml bílého vína
kelímek smetany ke šlehání
1 lžička cukru
bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké menší plátky. Každý plátek poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm jednu z nakrájených cibulí, potom přidáme maso a společně restujeme asi 2 minuty, pak odstavíme ze zdroje tepla.
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli dusíme. Potom přidáme maso, přimícháme víno a šlehačku, osolíme, osladíme a opepříme. Společně prohříváme asi 5 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud máte náhodou čerstvé hříbky, můžete jimi směle nahradit žampiony.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,779x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rychlé telecí plátky se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist